ACTUEEL

LHV beklaagt zich over loslippige NMa

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) heeft een klacht ingediend bij de voorzitter van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Aanleiding is een interview in De Volkskrant met NMa-bestuurder Henk Don, waarin deze zich uitlaat over een lopende zaak rond de huisartsen.

In het interview dat op 7 april verscheen, gaat Don ondermeer in op de boete die de kartelwaakhond aan de LHV heeft opgelegd. De LHV heeft tegen deze boete bezwaar aangetekend, omdat zij van oordeel is dat de mededingingswet niet overtreden is. Door de uitlatingen van Don treedt de NMa de formele spelregels met de voeten, vindt de LHV.

Objectief

“In het interview verklaart Don dat de LHV schuldig is”, aldus  de LHV op de eigen website. “Door deze overtuiging zal het voor hem buitengewoon moeilijk zijn in de bezwaarprocedure een voldoende objectieve blik te hebben.” De LHV eist dat de NMa stopt met het doen van pertinente uitlatingen over de zaak die eerst nog door haarzelf herbeoordeeld moet worden en vervolgens onder de rechter zal komen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top