ACTUEEL

Vier ziekenhuizen worden Ziekenhuispartners XL

Het HagaZiekenhuis, de Reinier de Graaf Groep, het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis hebben onder de naam ‘De Ziekenhuispartners XL’ een coöperatie gevormd. De coöperatie heeft als doel om patiënten door nauwere onderlinge samenwerking te verzekeren van de beste zorg op de juiste plaats.

De vier ziekenhuizen behouden hun zelfstandigheid. Door samen te werken kunnen de afzonderlijke ziekenhuizen schaalvoordelen en kwaliteitsverbeteringen realiseren, zo stellen de deelnemende ziekenhuizen. Een concreet voorbeeld is de uitbreiding van de bestaande inkooporganisatie Zorgservice XL. Hierin nemen het HagaZiekenhuis in Den Haag, het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en de Reinier de Graaf Groep in Delft al deel. Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam sluit zich hierbij dit jaar aan.

Aansluiten

Tevens biedt de coöperatie groei- en ontwikkelmogelijkheden voor professionals en andere zorgmedewerkers door bijvoorbeeld een gemeenschappelijke vacaturebank. Het is mogelijk dat in de loop van de tijd ook andere geïnteresseerde ziekenhuizen aansluiten bij de coöperatie.

Keuzevrijheid

Door de krachten te bundelen zijn het HagaZiekenhuis, de Reinier de Graaf Groep en het Sint Franciscus Gasthuis in staat om hun topklinische posities te waarborgen en uit te breiden. Het Vlietland Ziekenhuis mikt binnen de samenwerking met de drie topklinische ziekenhuizen vooral op verdere versterking van de positie als basisziekenhuis. De keuzevrijheid van de patiënt komt door de samenwerking niet in het geding, zo stellen de vier ziekenhuizen.

Tweede coöperatie

Met de vorming van de Ziekenhuispartners XL krijgt de zuidelijke Randstad een tweede ziekenhuiscoöperatie. Eerder al vormden MC Haaglanden, het Bronovo Ziekenhuis, het Groene Hart Ziekenhuis en het Lange Land Ziekenhuis al een vergelijkbare coöperatie

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

merhai

7 mei 2012

nu nog een zorgpolis in de markt zetten en jullie hebben de verzekeraar niet meer nodig. De zorgconsument kan dan direct zaken doen met de zorgleverancier. Meer zorg voor minder administratieve kosten dus.

Top