ACTUEEL

Cliënten presenteren kwaliteitsstandaarden jeugdzorg

Cliënten van de jeugdzorg hebben op zaterdag 16 mei 20 kwaliteitsstandaarden voor de jeugdzorg gelanceerd en in boekvorm aangeboden aan minister Rouvoet van Jeugd en Gezin. Dit gebeurde op de landelijke cliëntendag van het Landelijk Cliënten Forum Jeugdzorg.

Inbreng van kinderen, jongeren en ouders

De standaarden gaan over de zorg voor uit huis geplaatste jongeren. Het bijzondere ervan is dat zij samen met kinderen, jongeren en hun ouders zijn ontwikkeld. Om de standaarden een plek te geven in de zorg, is er is een aparte Stichting Quality4Children Nederland opgericht die zich samen met de Inspectie jeugdzorg, branche- en cliëntenorganisaties inzet voor integratie van deze standaarden in de jeugdzorg, de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg en binnen het agogisch onderwijs.

Quality4Children Nederland

Quality4Children Nederland maakt deel uit van een internationaal initiatief dat Europabreed werkt aan de verbetering van de kwaliteit van de jeugdzorg vanuit de perspectieven van cliënten zelf. De Nederlandse standaarden zijn via een groot onderzoek onder cliënten in Nederland door WESP en Stichting Alexander vastgelegd in het boek Kwaliteitsstandaarden Jeugdzorg Q4C. Wat kinderen en jongeren belangrijk vinden als ze niet thuis wonen. Meer informatie bij uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

AliceValencia20

5 maart 2011

Some specialists argue that <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a> aid a lot of people to live their own way, because they can feel free to buy needed goods. Furthermore, different banks give secured loan for different classes of people.

business loans

8 april 2011

When you are in not good state and have no money to get out from that, you would have to receive the personal loans. Because that will help you unquestionably. I take car loan every year and feel OK because of that.

Top