ACTUEEL

Minister wil minder doden door medische fouten

Om het aantal sterfgevallen door medische missers in ziekenhuizen terug te dringen, gaat minister van Volksgezondheid Edith Schippers nog voor de zomer in gesprek met de Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU).

Systematisch onderzoek

Dat zei Schippers dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Ze hoopt dat systematisch onderzoek naar eerdere fouten de kans op herhaling in de toekomst kan verkleinen.

Sterfgevallen

RTL meldde onlangs dat in Nederland jaarlijks zo’n 1960 patiënten overlijden door medische fouten. In 243 gevallen werd daarover melding gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Tweede Kamerlid Anne Mulder (VVD) stelde er dinsdag vragen over.

"Er zijn al afspraken over gemaakt maar het veld zal dat moeten waarmaken. Ik ben niet degene die mijn handen moet wassen en de protocollen moet volgen. Het veld heeft aangegeven een reductie van 50 procent te willen bewerkstelligen, daar zullen wij hen aan houden", aldus Schippers. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 februari 2013

Er moet net als in de katholieke kerk een onderzoekscommissie komen naar de talloze medische fouten en medische missers en de werkwijzes van artsen bij medische fouten en missers vanaf 1945. Medische fouten en missers zijn een veel ernstiger probleem en het kan iedereen overkomen. Slachtoffers van medische missers worden door artsen uitgekotst , slecht geholpen of niet meer geholpen, krijgen soms zelfs geen herstelbehandeling of worden verder verprutst, worden bedreigd omdat ze een klacht hebben ingediend. Artsen gaan liegen, bedriegen en frauderen. Artsen die zogenaamd beloofd hebben om mensen te helpen maken hierdoor opzetteliijk de schade groter. Artsen dekken elkaar en elkaars fouten ten koste van de patiënt. Dit is a-sociaal gedrag van zich hulpverleners noemende artsen. Het is crimineel gedrag en zakkenvullen ten koste van de patiënt.

Top