ACTUEEL

Ziekenhuizen verbeteren arbeidsmarkt OK-medewerker

Dertien ziekenhuizen uit Noord-Brabant en Midden-Zeeland tekenen maandag een convenant om meer opleidingsplaatsen voor medewerkers op operatiekamers te kunnen bieden. Zij overwegen gezamenlijk de opleiding van deze medewerkers te verzorgen.

Norm verhoogt aantal opleidingsplaatsen

Nederlandse ziekenhuizen kampen met een tekort aan operatie-assistenten en anesthesiemedewerkers. Daarom willen de dertien ziekenhuizen meer opleidingsplaatsen. De ziekenhuizen leggen een nieuwe norm vast die regelt dat er voor elke vier arbeidsplaatsen een opleidingsplek voor een operatie-assistent of anesthesiemedewerker komt. In de toekomst zal deze samenwerking verder uitbreiden naar andere zorgopleidingen binnen het ziekenhuis.

Ondersteuning bij tijdelijk tekort

De ziekenhuizen willen elkaar verder waar mogelijk maximaal ondersteunen bij het opvangen van tijdelijke tekorten. De ziekenhuizen hopen zo beter met de krapte op de arbeidsmarkt om te gaan. Zij mogen dan ook niet actief medewerkers werven bij de ondertekenaars van het convenant. Het beconcurreren op arbeidsvoorwaarden zorgt ervoor dat de kosten van de zorg stijgen, terwijl er geen garantie voor betere zorg is. Hierover staan ook afspraken in het convenant.

Deelnemende ziekenhuizen aan het convenant

De dertien ziekenhuizen zijn Ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel, Amphia ziekenhuis in Breda en Oosterhout, Catharinaziekenhuis in Eindhoven, Elkerliekziekenhuis in Helmond en Deurne, Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal, Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom, Maxíma Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven, St. Anna Zorggroep in Geldrop, St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg, Stichting Oosterscheldeziekenhuizen in Goes en Zierikzee, Stichting Ziekenhuis Walcheren in Vlissingen en Tweesteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

LoreneWISE

16 februari 2011

Houses and cars are not very cheap and not everyone can buy it. However, <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a> was invented to support different people in such situations.

loans

9 april 2011

Some time before, I really needed to buy a building for my business but I did not earn enough cash and could not purchase something. Thank goodness my mate proposed to try to get the credit loans at trustworthy creditors. So, I acted that and was satisfied with my small business loan.

Top