Finance

MEC in Spijkenisse sluit deuren

De medische kliniek Medical Expertise Clinics (MEC) in Spijkenisse is vrijdag dichtgegaan. De kliniek heeft 2,2 miljoen euro schade opgelopen en stelt de gemeente hiervoor verantwoordelijk. Volgens directeur Fred Nieswaag kan de kliniek niet langer openblijven.

Bestemmingsplan

De gemeente Spijkenisse wil dat de kliniek van het bedrijventerrein af gaat en naar een andere locatie verhuist. Het bestemmingsplan laat niet toe dat de kliniek op deze plek is gevestigd. Na de opening in 2007 moest MEC vier maanden dicht op last van de gemeente. Ook mocht de kliniek apparatuur niet plaatsen.

Langdurig procederen

Nadat de rechter MEC uiteindelijk in het gelijk stelde, heeft Spijkenisse hier voortdurend tegen geprocedeerd. Door het langdurig procederen is het geld op bij de kliniek. Nieswaag hoopt de deuren weer te openen als de Raad van State alsnog ten gunste van de kliniek beslist.

MEC claimt miljoenen bij gemeente

Een week eerder werd bekend dat MEC een miljoenenclaim indient bij de gemeente. Directeur Nieswaag verwijt met name wethouder Mourik dat zij er alles aan heeft gedaan zijn kliniek om zeep te helpen. Dit zou gebeuren om ‘concurrent’ Ruwaard van Putten Ziekenhuis uit de wind te houden. De wethouder bestrijdt dit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top