ACTUEEL

Kliniek MEC eist miljoenen van gemeente Spijkenisse

De eigenaar van de nieuwe medische kliniek Medical Expertise Clinics (MEC) in Spijkenisse dient een miljoenenclaim in bij de gemeente. Directeur Fred Nieswaag verwijt met name wethouder Mourik dat zij er alles aan heeft gedaan zijn kliniek, die sinds anderhalf jaar open is, om zeep te helpen. Dit zou gebeuren om ‘concurrent’ Ruwaard van Putten Ziekenhuis uit de wind te houden, meldt het AD. De wethouder bestrijdt dit.

MEC wil voorschot op claim

Volgens Nieswaag moet de kliniek volgende week vrijdag de deuren sluiten, tenzij er snel geld op tafel komt. Hij heeft zijn 24 personeelsleden hierover ingelicht, zegt hij in het AD. Directeur Nieswaag hoopt dat de rechter in een kort geding de gemeente verplicht een miljoen te betalen als voorschot op een uiteindelijke claim van naar schatting 3,5 miljoen euro.

Schade door gemeente

De gemeente heeft de opening van het pand op industrieterrein Halfweg vier maanden tegengehouden. Nadat de rechter MEC uiteindelijk in het gelijk stelde, heeft Spijkenisse hier voortdurend tegen geprocedeerd. Door het langdurig procederen is het geld op bij de kliniek. De kliniek stelt dat de gemeente de kliniek aldus schade heeft toegebracht. Nieswaag zegt geen rekening te hebben gehouden met dit lang en kostbaar procederen, omdat een eerdere initiatiefnemer met een soortgelijk plan ook toestemming had gekregen zich daar te vestigen. Ook het bestemmingsplan vormde geen belemmering.

Gemeente is overtuigd van eigen gelijk

De gemeente is het oneens met MEC en stapt daarom naar de Raad van State. Hoewel de rechter de kliniek telkens in het gelijk stelde, houdt de wethouder voet bij stuk dat MEC niet thuishoort op een industrieterrein. Lees meer in het AD.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

biBYnhOQDxh

20 april 2013

I love these artilecs. How many words can a wordsmith smith?

Top