ACTUEEL

Verscherpt toezicht IGZ voor Limburgse zorggroep

Twee regio’s van de Stichting Zorggroep Noord- en Midden-Limburg zijn voor 6 maanden onder verscherpt toezicht gesteld van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie heeft tekortkomingen geconstateerd in de kwaliteit van de geleverde zorg. "Hierdoor bestaan er risico’s voor de veiligheid van patiënten", aldus de IGZ donderdagavond.

Bij de IGZ kwamen veel meldingen binnen over de kwaliteit van zorg bij de Zorggroep. Het ging het in een aantal gevallen om ernstige calamiteiten die voornamelijk plaats hadden in de sectoren verpleging en verzorging en de thuiszorg in de regio’s Horst-Venray en Venlo. Die zijn nu onder toezicht geplaatst.

Oorzaken onzichtbaar

De inspectie heeft vooral kritiek op de manier waarop de Zorggroep Noord- en Midden Limburg met de meldingen is omgegaan. Door de manier waarop de meldingen werden geanalyseerd bleven werkelijke oorzaken onzichtbaar. Meldingen van cliënten werden niet goed afgehandeld.

De Raad van Bestuur van de Limburgse zorginstelling had de IGZ eerder al verbeteringen toegezegd. De inspectie vindt echter dat de zorggroep de noodzakelijk verbeteringen ,,niet binnen een redelijke termijn" heeft doorgevoerd. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

YrmRetrkqM

5 juli 2012

Ik heb alle mogelijkheden om mijn erngtise klachten te melden gebruikt. Alle instanties die u noemt gebeld of geschreven.Niet om er zelf beter van te worden (daarvoor is het te laat) maar om te waarschuwen dat het weer kan gebeuren. En dagelijks.De dienstdoende gynaecoloog liet me op Koninginnedag 1973 bijna een etmaal wachten voordat hij me hielp'. Hij ging eerst slapen en daarna met zijn kinderen naar de feestelijke optocht! Daarna scheurde hij mijn moederschoot aan flarden en ontwrichtte mijn bekken. Dat bleek te smal.Ik ben sindsdien een keer door de telefoon afgeblaft door een hoogleraar-opleidingen en heb verder tweeregelige e-mails gekregen met halve excuses. En een boosaardig gemanipuleerd verweer van een groot en bekend ziekenhuis in Amsterdam. Vol list en bedrog en weggelaten onderzoeksresultaten.Dat was het. De zorg gaat op een bijna-criminele manier om met de opvang van gemaakte missers. Juridisering van zo'n erngtise misser is adding insult to injury'.Het is dus inmiddels 38 jaar geleden maar ik ben sindsdien geen dag meer zonder pijn geweest en ernstig gehandicapt geraakt in de loop der jaren. Onnodig en alleen vanwege gebrek aan discipline en verantwoordelijkheidsgevoel van de dokter en laksheid van het ziekenhuis.Binnen afzienbare tijd gaat de Tweede Kamer beslissen over de sluiting van een aantal ziekenhuizen en vooral van de opvang van barende moeders.De hoorzitting daarover was een onthutsende zitting van stuntelende Kamerleden die een zakelijke en kille minister niet tegenspraken. Over de vaak falende inzet en vakkennis van specialisten werd niet gesproken.Een bevalling is de meest gevaarlijke gebeurtenis in het leven van moeder en kind. Daarmee kan de zorg niet zorgvuldig genoeg omgaan.Het sluiten van posten vanwege personeelstekort is vragen om narigheid voor die moeders en hun borelingen. Er gaat nu al zoveel mis!Misschien moet ik hele verhaal maar eens opschrijven voor uw lezers.

GolFzVDkZ

5 juli 2012

HtRRLl <a href="http://rbfhjqsbbpet.com/">rbfhjqsbbpet</a>

Top