ACTUEEL

VGN in geweer tegen jeugdwerkloosheid

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) gaat 750 extra leerwerkplaatsen in de gehandicaptenzorg creëren. De plaatsen komen bovenop het reguliere scholingsaanbod.

Verdubbeling jeugdwerkloosheid

Met de plannen sluit de VGN zich aan bij het advies van Hans de Boer, oud-voorzitter  van de Taskforce Jeugdwerkloosheid, aan het kabinet.  In het advies stelt De Boer een pakket maatregelen voor om een dreigende verdubbeling van de jeugdwerkloosheid voor te zijn.  

Twee kanten

Met de extra leerwerkplaatsen wil de VGN 750 jongeren aan een relevant Mbo-diploma helpen, waarmee ze in de gehandicaptenzorg aan de slag kunnen. Maar het mes snijdt aan twee kanten, denkt de VGN. Door meer gekwalificeerd personeel op te leiden, verbetert de kwaliteit van de zorg en anticipeert de gehandicaptenzorg op het dreigende personeelstekort in de sector.

Samenwerking

Voor de realisatie van de extra opleidingsplaatsen wil de VGN samenwerken met onder andere ROC’s, gemeenten, kenniscentra, brancheservicepunten, het UWV/werkbedrijf en bestaande netwerken. Voor de financiering doet de VGN een beroep op de 100 miljoen euro die het kabinet voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid beschikbaar heeft gesteld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top