ACTUEEL

Thuiszorg Groningen slankt af

Thuiszorg Groningen sluit een deel van zijn kantoren in de provincie en zet een forse afslanking en reorganisatie in. Onderhandelingen over een sociaal plan zijn in volle gang, maar hoeveel banen de organisatie schrapt is nog onduidelijk. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Faillissement Meavita

In februari zijn moederconcern Meavita en Thuiszorg Groningen failliet gegaan. Onder leiding van Gerrit Jan van Otterloo is een nieuwe stichting opgericht waar de veertienduizend patiënten en vierduizend personeelsleden zijn ondergebracht. Het was niet de vraag of de stichting in moest krimpen, maar de vraag was wanneer.

Proef met zelfsturende zorgteams

Het uiteindelijke aantal ontslagen is mede afhankelijk van steun van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Van Otterloo spreekt over 140 fte's. Thuiszorg Groningen bezuinigt ruim zestig procent op kantoren en panden. Het gaat om ongeveer twee miljoen euro. De huurcontracten zijn door het faillissement vervallen waardoor veel panden sluiten. Daarnaast heeft personeel minder beschikking over eigen kantoor- en vergaderruimte zodat er meer geld ingezet kan worden bij patiënten thuis. De reorganisatie legt meer verantwoordelijkheid bij de zorgteams en verminderen bureaucratie. De afdeling die de financiële verantwoording van de zorg regelt wordt opgeheven. In  Appingedam, De Marne en stadswijken Lewenborg en de Wijert wordt proefgedraaid met  zelfsturende teams.


De nieuwe directie is inmiddels langs de vier vestigingen gegaan om de maatregelen toe te lichten, aldus Dagblad van het Noorden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top