ACTUEEL

Maasstad en Ruwaard van Putten trekken samen op

Maasstad en Ruwaard van Putten trekken samen op

Het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis en het Ruwaard van Putten Ziekenhuis uit Spijkenisse gaan vanaf 1 juni dit jaar nauwer samenwerken. Hiertoe hebben beide raden van bestuur een intentieverklaring ondertekend. Dat hebben de ziekenhuizen donderdag bekend gemaakt.

Beide ziekenhuizen behouden in elk geval hun eigen identiteit, verantwoordelijkheid en rechtsvorm. Hoe de samenwerking wordt vormgegeven wordt de komende tijd onderzocht. Er zal de komende maand met alle betrokkenen gesproken worden over de samenwerking. Daarbij zullen de noodzakelijke randvoorwaarden verder worden uitgewerkt. De ziekenhuizen werken sinds 2008 al nauw samen op het gebied van de intensive care.

Regionale ziekenhuiscapaciteit

De nauwere samenwerking en de invulling daarvan past volgens de ziekenhuizen binnen de regionale samenwerking die als doel heeft de kwaliteit van zorg te verhogen en de beschikbare regionale ziekenhuiscapaciteit zo effectief en efficiënt mogelijk te benutten.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

wansink

29 juni 2012

Heel verstandig. Kon niet anders gezien zwakke financiele positie Ruwaard en ernstig geschonden imago Maasstad. Vraag blijft: is huidige stap afdoende?

Anoniem

29 juni 2012

Het blijft mij verrassen dat ziekenhuizen die zouden moeten concurreren mogen samenwerken van de zorgverzekeraars. Hebben die dan geen enkel vertrouwen in de gunstige effecten van concurrentie?

Top