ACTUEEL

GGD Rivierenland en GGD Nijmegen stellen fusie uit

De formele fusie tussen GGD Rivierenland en GGD Nijmegen naar het nieuwe GGD Gelderland-Zuid wordt uitgesteld. Er zijn te veel en te complexe besluiten nodig om de fusie op 1 januari 2013 te laten doorgaan. Dat blijkt uit de bespreking van het onderzoek naar de financiële achtergronden van beide organisaties, zo meldt GGD Rivierenland.

Grote verschillen GGD's

De gezamenlijke bestuurlijke commissie (GBC) heeft dit op 14 juni besloten. De commissie zegt de grote financiële en bestuurlijke verschillen niet als een belemmering voor de fusie te zien. Er is wel meer tijd nodig voor de uitwerking. De bestuurlijke voorkeur gaat uit naar een uitstel dat niet langer duurt dan strikt noodzakelijk.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Arjen van Rijn

2 juli 2012

Hopelijk hebben de instellingen wel al een fusie-effectrapportage uitgevoerd, zodat ze weten waar ze zich op inlaten. Als ik in zo'n berichtje lees dat er grote financiële en bestuurlijke verschillen zijn vermoed ik dat de risico's van mislukken bij voorbaat al groot zijn. Hoeveel procent van de fusies mislukt ook al weer?......

Top