Vastgoed

IJsselland Ziekenhuis krijgt financiering nieuwbouw

IJsselland Ziekenhuis krijgt financiering nieuwbouw

Het IJsselland Ziekenhuis heeft de financiering voor renovatie en nieuwbouw vrijdag rond gekregen. Het ziekenhuis heeft vrijdag de offerte getekend met de ING en BNG Bank voor de benodigde financiering.

Nieuwbouw en renovatie

Het IJsselland Ziekenhuis gaat de verpleegafdelingen van het 21 jaar oude pand renoveren. Verder komt er een nieuw gebouw voor de huisartsenpost en vervanging van het gebouw naast het ziekenhuis. Hierin komt onder meer het Maag, Darm en Levercentrum. De nieuwbouw naast het IJsselland Ziekenhuis start uiterlijk dit najaar. Dit najaar start tevens de realisatie van een aantal kraamsuites.

Vanaf eind 2014 start een grootschalige renovatie van het ziekenhuis. De verpleegafdelingen worden dan aangepast aan de huidige behoeften,  waaronder meer privacy,  van de patiënt. Het uitgangspunt is om het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te laten plaatsvinden. Het totale traject van bouw en renovatie loopt tot en met 2018.

Voorbereiding

Peter Draaisma, raad van bestuur IJsselland Ziekenhuis: ‘Er is anderhalf jaar gewerkt om de voorbereiding van de bouw en renovatie en de financiering ervan rond te krijgen. Dat is goed gelukt. Ik ben heel blij dat het ING/BNG Bank-consortium vertrouwen heeft in de strategie van het ziekenhuis. We stellen alles in het werk om de kwaliteit van onze voorzieningen in de toekomst op goed niveau te houden, zodat wij onze patiënten goede zorg in een prettige omgeving kunnen aanbieden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top