ACTUEEL

SJMG start investeringsfonds voor ziekenhuizen

SJMG Health Investments (SJMG HI) wil gaan investeren in ziekenhuizen. Hiervoor heeft het bedrijf een investeringsfonds van 50 miljoen euro opgezet. SJMG HI is een nieuwe investeringsmaatschappij, die is opgericht door de voormalig eigenaars van de Mauritsklinieken.

SJMG HI streeft naar de realisatie van Doctor’s Hospitals. "Dat zijn ziekenhuizen waar artsen veel meer betrokken zijn door ze meer zeggenschap te geven en waar de zorg rond ziektebeelden is ingericht, in plaats van specialismen", aldus managing partner Marcel Smolders van SJMG HI.

Winstuitkering

Smolders bepleit dat artsen in de toekomst zijn vertegenwoordigd in de raad van bestuur van ziekenhuizen. Hij hoopt dat politiek Den Haag alsnog het pad effent voor de mogelijkheid voor ziekenhuizen om winst uit te keren. Medisch specialisten kunnen dan investeren in hun eigen ziekenhuis, in ruil waarvoor ze aandelen verwerven en het recht op dividend.

SJMG HI wil zich onderscheiden van klassieke private-equity partijen door de combinatie van een gerichte investeringsfocus met uitgebreide ervaring in de tweedelijns zorg.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

13 juli 2012

Doctor's induced demand hospitals?

Top