ACTUEEL

Meurs leidt onderzoek naar salaris specialisten

ZonMw-voorzitter Pauline Meurs gaat het onderzoek leiden naar de internationale inkomenspositie van medisch specialisten in Nederland. De commissie Meurs zal voor 1 oktober rapporteren.

Het onderzoek naar de specialistensalarissen is een uitvloeisel van het Lenteakkoord. In dit akkoord is het voornemen opgenomen om de inkomens van Nederlandse medisch specialisten meer in lijn te brengen met die van collega's in andere landen. Naast de relatieve hoogte van de salarissen van specialisten, brengt de commissie Meurs ook verschillende beleidsopties in kaart om de specialisteninkomens aan te pakken.

Commissie

Behalve voorzitter van ZonMw is Meurs hoogleraar bestuur in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit en namens de PvdA lid van de Eerste Kamer. De commissie bestaat verder uit Hans Borstlap, lid van de Raad van State, Johan Legemaate, hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en Martin Bontje, zelfstandig adviseur.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 juli 2012

met een pvda-er staat de uitkomst al vast.
18 jaar van de vwo, 4 jaar geneeskunde, 2 jaar co schappen ( onbetaalde stage dus met nacht en weekenddiensten),3 jaar agnio,6 jaar specialisatie, 2 jaar als chef de clinique, inkopen in maatschap voor 250000 euro af te lossen in 5 jaar.
Ben nu 41, van mijn winstaandeel hou ik circa 100.000 euro over. Is dat te veel? Ik ken diverse andere beroepen, waar mijn geen onreglematigheid heeft en toch meer verdiend.
Hoop niet dat mijn kinderen dit mooie val dat verkloot wordt door regels en bemoeienis van derden, gaan uitoefenen.....

Esther

16 juli 2012

Reden te meer om de landelijke invoering van werken in loondienst te versnellen en de maatschappen af te schaffen. Dan hoef je je ook niet meer in te kopen. Scheelt een hoop investeringsgeld.

Anoniem

18 juli 2012

@ Anoniem. Waarom vergelijk je jezelf niet direct met de koningin? Feit is dat er artsen gemiddeld veel en veel meer verdienen (ook per uur) dan elke andere groep universitair geschoolden, en ook veel meer verdienen dan bijvoorbeeld de artsen in België.

Top