ACTUEEL

Rode Kruis Ziekenhuis opent acute opvang

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft de Acute Opname Afdeling (AOA) geopend. Hier kunnen mensen met spoed worden opgenomen. Het gaat om ongeplande ziekenhuisopnames. Deze zijn goed voor ongeveer de helft van alle opnames in het ziekenhuis.

Bundeling van kennis op de afdeling

De bundeling van medisch specialistische en verpleegkundige kennis op de afdeling vergroot de kwaliteit van zorg rond acute opname. Daarnaast ontlast de AOA de verpleegafdelingen. Patiënten krijgen snellere diagnostiek en hebben bij voorkeur slechts met één verpleegkundige te maken. Er zijn vijftien bedden beschikbaar, over een aantal maanden zal dat 28 zijn. Hiermee moet het door plaatsgebrek weigeren van patiënten die acute opname vereisen niet meer kunnen voorkomen.

Maximaal verblijf van twee dagen

Patiënten komen binnen via de spoedeisende hulp, poliklinieken of de huisarts. Patiënten van de Stroke-unit, hartbewaking, kindergeneeskunde en verloskunde ontvangen verpleging van gespeciliseerde AOA-verpleegkundigen. Patiënten verblijven maximaal 48 uur op de AOA. Hier worden de benodigde diagnoses gesteld, waarna de patiënt wordt ontslagen of wordt opgenomen op een reguliere afdeling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top