ACTUEEL

Chirurgen Rijnmond zoeken elkaar op

De algemeen chirurgen van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam hebben een gezamenlijke maatschap Chirurgen Rijnmond Noord opgericht.

Met de oprichting van een gezamenlijke maatschap lopen de chirurgen vooruit op nauwere samenwerking tussen de ziekenhuizen in de regio Rijnmond Noord. Zo zijn het Sint Franciscus en het Vlietland voornemens te fuseren. Een besluit hierover valt later dit najaar.

Normen

Door één maatschap te vormen denken de chirurgen de kwaliteit van zorg nu en in de toekomst te waarborgen en te verbeteren. Hoogcomplexe operaties kunnen in één van de drie ziekenhuizen worden geconcentreerd, zodat wordt voldaan aan de normen van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Achterwacht

Op het gebied van vaatchirurgie hebben de ziekenhuizen al enige tijd een regionale achterwacht. Nu wordt ook voor de andere deelgebieden van de algemene chirurgie een dergelijke afspraak van kracht waardoor ook buiten kantooruren de beste zorg wordt gegarandeerd.

Locaties

De chirurgen blijven werken op drie locaties: het IJsselland Ziekenhuis, het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis. Uitgangspunt blijft dat de patiënt zoveel mogelijk in het meest nabijgelegen ziekenhuis wordt geholpen. Daarnaast blijft voor patiënten de vrije artsenkeuze gerespecteerd en gegarandeerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top