ACTUEEL

Careyn reorganiseert huishoudelijke zorg

Onder druk van de lagere tarieven die gemeenten sinds januari betalen voor huishoudelijke zorg, gaat Careyn Huishoudelijke Zorg reorganiseren. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

De reorganisatie treft vooral de zorgmedewerkers die geschoold zijn voor de complexere zorg (HH2). Volgens Careyn wordt die zorg steeds minder geïndiceerd. In het persbericht schrijft de instelling: “Door de stijgende loonkosten, de lagere tarieven en het teruglopen van het aantal geïndiceerde uren voor HH2, is het financieel niet meer haalbaar het huidige personeelsbestand te behouden.” De HH2-medewerkers krijgen een nieuwe functie in een lagere salarisschaal. Wel compenseert Careyn de teruggang in loon het komende half jaar.

Vakbonden

Careyn heeft 230 medewerkers. Een deel van hen zal 15 procent in salaris achteruit gaan, zo meldt RTV Rijnmond. Marijke Helderman, directeur Careyn Huishoudelijke Zorg betreurt het besluit. Ze geeft aan dat er een keuze gemaakt moest worden tussen behoud van werkgelegenheid of behoud van salaris. De medewerkers van de instelling zijn deze week per brief geïnformeerd over de aanstaande reorganisatie. Careyn en de vakbonden zijn niet tot een akkoord gekomen met betrekking tot een sociaal plan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top