ACTUEEL

Recordaantal inzendingen VoorGoedeZorg

De wedstrijd VoorGoedeZorg van Coöperatie VGZ heeft een recordaantal van 91 inzendingen over het thema obesitas binnengekregen. Dit is een grote toename ten opzichte van het aantal inzendingen van vorig jaar. Inmiddels zijn 15 halve finalisten geselecteerd.

De selectie van de halve finalisten is gemaakt op basis van kwaliteit, concreet gehalte, innovatief karakter, relevantie en haalbaarheid van de ideeën. Na de halve finale op 19 september blijven vijf finalisten over. Zij presenteren hun idee in de aanloop naar de finale aan de buitenwereld, onder meer met een film op Facebook.

Nieuwe media

VoorGoedeZorg is een landelijke wedstrijd voor innovaties in de gezondheidszorg die is georganiseerd door Coöperatie VGZ. Veel ideeën richten zich op nieuwe media, gecombineerde interventies of alternatieve vormen van zorg.

Obesitas

Obesitas is een toenemend gezondheidsprobleem in Nederland, vooral in combinatie met andere aandoeningen als diabetes en hart- en vaatziekten. In samenwerking met de Obesitas vereniging biedt VGZ daarom met VoorGoedeZorg een platform voor innovatieve ideeën.

De finale van VoorGoedeZorg is op 29 oktober in de Fabrique in Utrecht. Een jury onder leiding van Maurice Oostendorp, Raad van Bestuur Coöperatie VGZ,  kiest dan het beste idee.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top