ACTUEEL

Apothekersorganisatie kiest nieuwe directeur

Apothekersorganisatie KNMP heeft Léon Tinke (40) benoemd tot directeur van het bureau van de KNMP. Tinke volgt Joost Korsten op die in april na een verschil van inzicht met het hoofdbestuur opstapte.

Inzicht

Naast manager van de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) was hij de afgelopen periode als manager Marketing en Publishing aan de KNMP verbonden.  "Door zijn werkzaamheden in de afgelopen jaren heeft Léon Tinke groot inzicht in de farmaceutische branche en het heersende sentiment”, reageert bestuursvoorzitter Jan Smits van de KNMP. “Daarnaast beschikt hij over een zeer uitgebreid netwerk dat in de snel veranderende markt van grote waarde is."

Betrouwbare partner

Tinke ziet het als zijn voornaamste uitdaging om de apothekers nadrukkelijker als partner te positioneren binnen de zorgketen. "De ontwikkelingen in de farmacie volgen elkaar in hoog tempo op”, aldus Tinke. “Dit biedt kansen en uitdagingen voor apothekers om hun meerwaarde binnen de zorgketen nog meer te laten gelden. Apothekers moeten hierbij kunnen rekenen op een KNMP-organisatie die hen alert ondersteunt in de dagelijkse praktijk en bij de verdere ontwikkeling als zorgverlener en betrouwbare partner in de sector." 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top