ACTUEEL

Kwakkelend ADRZ wil productie verhogen

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) wil dat patiënten sneller in het ziekenhuis worden geholpen. Ook de doorlooptijd moet hoger. Volgens de raad van bestuur is optimalisering van de werkprocessen nodig met het oog op de financiële positie van het ziekenhuis.

In het ADRZ worden tot dusver in 2012 minder operaties uitgevoerd en minder patiënten opgenomen dan van tevoren gepland, zo laat de raad van bestuur weten. Ook de gemiddelde opnameduur is langer dan begroot. Om de financiële huishouding gezond te houden, heeft de raad van bestuur van het ADRZ een aantal maatregelen afgesproken.

Acties

Naast snijden in de kosten wil het ziekenhuis met gerichte acties meer patiënten binnen halen. Zo komen er extra spreekuur- en verrichtingensessies, eventueel op extra dagdelen. De operaties worden strakker verdeeld over locaties Goes en Vlissingen, waardoor er meer operaties per operatiekamer (OK) per dag kunnen plaatsvinden. Daarnaast moeten disciplines beter op elkaar aansluiten en moeten artsen nog meer gestandaardiseerd te werk gaan.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Kars Sterenborg

19 september 2012

Opmerkelijk, men wil de productie opvoeren, gaan we patienten lokken of ontvoeren? Als er minder productie is zal er wel minder aanbod zijn en dus zullen de kosten van de zorg in die regio wel een beetje afnemen. Wellicht is de preventie in Zeeland wel heel goed.

Ik vraag me echt af of de titel wel klopt!

Anoniem

20 september 2012

De titel klopt.
Er is dan waarschijnlijk binnen het adherentiegebied sprake van uitstroom naar omliggende ziekenhuizen.

Top