ACTUEEL

Patiëntenfederatie blij met premie DSW

Patiëntenfederatie NPCF is verheugd dat zorgverzekeraar DSW volgend jaar de premie voor de basisverzekering niet verhoogt. "We hebben steeds geroepen dat zorgverzekeraars eerst moeten kijken hoe de lucht uit het systeem kan en hoe onnodige kosten vermeden kunnen worden, voordat ze de premie verhogen", aldus een woordvoerster van de NPCF.

"Dat DSW zegt veel te kunnen besparen door geneesmiddelen goedkoper in te kopen, is een eerste goede stap. De vraag blijft wel wat we voor dit geld krijgen. Wat staat ertegenover in het basispakket?", vraagt de NPCF zich af.

Geen premiestijging

DSW liet dinsdag weten dat de premie voor volgend jaar op 102,50 euro blijft. Algemeen werd voor 2013 een premiestijging verwacht.

De laatste jaren is DSW steeds de eerste die met de nieuwe premie komt. Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat de rest van de zorgverzekeraars met hun nieuwe premies komen. Vorig jaar gebeurde dat begin november. Half november moeten alle verzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt, zodat iedereen 6 weken tijd heeft om te beslissen of ze bij hun huidige zorgverzekeraar blijven of switchen naar een andere aanbieder.

VGZ

Een woordvoerder van VGZ zei dinsdag dat zij dit jaar waarschijnlijk ook begin november met hun zorgpremie voor 2013 komen. "DSW is een relatief kleine verzekeraar, daar is het iets makkelijker om de premie te berekenen. Bij ons zijn ze nog druk aan het rekenen", legt de woordvoerder uit.

Duurder

Een woordvoerder van de website Zorgkiezer.nl vreest dat mensen ten onrechte opgelucht ademhalen na het bericht dat DSW de premie niet verhoogt van de basisverzekering. "De verzekering wordt sowieso flink duurder komend jaar door het hogere eigen risico en hogere premies voor aanvullende pakketten", aldus een woordvoerder. "Daarnaast moet je je afvragen hoe representatief deze kleine zorgverzekeraar met een beperkt verzorgingsgebied is." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top