ACTUEEL

Zorg en welzijn krijgt nieuwe werkgeversvereniging

Directeuren, bestuurders en managers van ruim veertig zorg- en welzijnorganisaties in de regio’s Haaglanden en Nieuwe waterweg Noord krijgen een nieuwe brancheoverstijgende werkgeversvereniging. Vrijdag 28 september gaat deze van start met een feestelijke kick-off in Den Haag.

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarktorganisatie ZW Haaglanden is de initiatiefnemer tot deze nieuwe werkgeversvereniging.  Zij noemt het gezamenlijk optrekken op het gebied van de arbeidsmarkt noodzaak voor een betere balans op de arbeidsmarkt. Naast de regionale werkgevers hecht volgens ZW Haaglanden ook de landelijke overheid een groot belang aan een landelijk dekkend netwerk van werkgeversorganisaties in de sector.

Directeur van ZW Haaglanden, Rick ter Stege: “De ontwikkelingen in zorg en welzijn volgen elkaar in rap tempo op. Zowel qua regelgeving als qua financiën moeten vaak alle zeilen worden bijgezet en is het vinden van bruikbare oplossingen soms een worsteling. Daarnaast kent de arbeidsmarkt de nodige onrust. Er zijn op dit moment werkgevers die medewerkers moeten laten gaan terwijl ze er van overtuigd zijn die zelfde medewerkers straks weer nodig te hebben. Op hetzelfde moment schreeuwt de andere werkgever juist om goed opgeleide medewerkers”.

ZW Haaglanden

ZW Haaglanden is in de regio onder meer bekend van de website Zorgenwelzijnplein.nl. Hier vinden bezoekers naast informatie over werkvelden, beroepen en opleidingen, ook een regionaal vacatureaanbod voor de sector. ZW Haaglanden valt onder de landelijke koepel van RegioPlus.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top