ACTUEEL

UVIT in zee met commerciële Duitse keten

Zorg verzekeraar Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) heeft een contract getekend met de Duitse  Helios Klinieken. Dankzij dit contract kunnen UVIT-verzekerden makkelijk terecht in een van de tientallen ziekenhuizen van de Duitse, commerciële keten.

Administratie buiten patiënt om

Normaal gesproken brengt een behandeling in het buitenland veel administratief regelwerk met zich mee. Door het contract dat UVIT met Helios heeft gesloten is dat nu verleden tijd. De administratieve afhandeling regelt UVIT rechtstreeks met Helios en verzekerden kunnen naar deze ziekenhuizen gaan alsof het Nederlandse ziekenhuizen zijn. “Veel verzekerden laten zich al op eigen initiatief in Duitsland behandelen”, zegt Deon van de Berk, UVIT-coördinator buitenlandzorg. “Met dit contract maken wij het hen een stuk gemakkelijker: meestal geen aanvraag vooraf, geen nota’s, geen discussies meer over de hoogte van de vergoeding. Ook voor onze organisatie zelf betekent dit contract een administratieve winst.”

Interessante partner

De Helios-keten is volgens UVIT een zeer interessante partner. De Helios-ziekenhuizen staan bekend om hun hoogstaande kwaliteit en systeem van voortdurende kwaliteitsverbetering. Daarnaast breidt de keten met een gezamenlijke jaaromzet van ruim 2 miljard euro zich nog steeds uit.

Patiënten willen naar Duitsland

De Helios-ziekenhuizen liggen verspreid door heel Duitsland. Ook langs de Nederlands-Duitse grens zijn er enkele Helios-ziekenhuizen, zoals in Oberhausen, Bochum, Wuppertal en Krefeld. Helios heeft al diverse internationale partners, maar UVIT is de eerste Nederlandse verzekeraar waarmee zij een contract sluiten

EU-richtlijn

UVIT loopt met het contract voor de Europese ontwikkelingen uit. Door een nieuwe richtlijn die de EU in de maak heeft, kunnen patiënten straks zonder veel bureaucratische rompslomp in andere EU-lidstaten geholpen worden. Een meerderheid van het Europees Parlement heeft afgelopen april ingestemd met een voorstel waarin patiëntenrechten in grensoverschrijdende gezondheidszorg zijn vastgelegd.

Helio-keten biedt toekomstperspectieven

Univé-VGZ-IZA-Trias noemt de Helios-keten een zeer interessante partner, omdat de ziekenhuizen bekend staan om hun hoogstaande kwaliteit en systeem van voortdurende kwaliteitsverbetering. Daarnaast breidt de keten van Helios ziekenhuizen zich nog steeds uit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top