ACTUEEL

Kaakchirurg MC Groep wil zijn werk terug

Een kaakchirurg die eerder dit jaar zijn werk bij de MC Groep kwijt raakte, vecht voor zijn vertrek voor de rechtbank aan. Dit meldt de Stentor.

Voor de rechtbank liet de voorzitter van de maatschap weten de 62-jarige kaakchirurg beslist niet terug te willen zien. De omstreden chirurg van Oostenrijkse origine trad vanaf maart vorig jaar op als waarnemer. Gaandeweg groeide binnen de maatschap de kritiek op de waarnemer. Zo zou hij het niet zo nauw nemen met de hygiëne en zijn werk op ongebruikelijke tijdstippen hebben afgebroken. Bovendien zou hij ten onrechte de titel van 'professor' voeren en onvolledig over zijn cv zijn geweest. Zo zou hij hebben verzwegen bij een zelfstandige kliniek na een geschil te zijn weggestuurd.

Goede naam

Het meest kwalijk vindt de maatschap dat de chirurg zou hebben geweigerd om mee te werken aan de afhandeling van klachten van enkele patiënten tegen hem. Daarmee heeft de waarnemer de reputatie van de maatschap ernstige schade berokkend. “We hadden een zeer goede naam in Dronten", tekent de Stentor uit de mond van de maatschapsvoorzitter op. "Maar vanwege de manier waarop hij patiënten en tandartsen bejegende, wilden verwijzers geen patiënten meer sturen."

Dienstverband

De chirurg betoogde voor de rechter dat hij gedurende zijn waarneming hard heeft gewerkt. Bovendien stelde hij dat de samenwerking niet zomaar opgezegd kan worden, omdat hij een dienstverband zou hebben tegen een vergoeding van 26 duizend euro per maand. Onduidelijk is of er daadwerkelijk sprake van dienstverband is. Volgens de Stentor is nergens vastgelegd dat de chirurg bij de Lelystadse maatschap in loondienst is.De uitspraak van de kantonrechter is op 25 oktober.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

10 oktober 2012

er zijn andere tandheelkundige klinieken in Lelystad waar deze professor wel kan werken. Zo doe je die lui in MC ook pijn.
Wat een ruziende zooi is het daar toch steeds.
Dan is het de RvB die onderling ruzie maakt, dan specialisten, dan poli medewerkers.
De advocaten slapen daar op de stoep........

Top