ACTUEEL

Hulst scoort met ouderenbeleid

Overlegplatform Senior.Nu! heeft de Zeeuwse gemeente Hulst de titel “Gemeente met het beste ouderenbeleid” toegekend. De publieksprijs voor de gemeente met het beste ouderenbeleid ging eveneens naar Hulst.

Overige genomineerden

Na Hulst kwam de gemeente Sittard-Geleen op de tweede plaats en Groningen werd derde. Genomineerden Schiedam en Breda vielen buiten de prijzen.

Participatie, wonen, welzijn, en zorg

Senior.Nu! heeft na een selecte steekproef 47 gemeenten onderzocht op hun prestaties op het gebied van ouderenbeleid. Het platform heeft met name gekeken naar participatie, wonen, welzijn, en zorg. Belangrijke aspecten zoals informatievoorziening, keuzevrijheid van ouderen en voorzieningenniveau zijn onder de meetlat gelegd. De gemeenten hebben de informatie verstrekt en die is vervolgens getoetst bij de lokale ouderenraden of Wmo-raden.

Ouderenbeleid nog niet overal top

De resultaten tonen volgens Annemarie Jorritsma, voorzitter van deVereniging van Nederlandse Gemeenten (VGN), aan dat gemeenten goed in staat zijn om op praktische en vaak inventieve wijze invulling te geven aan het ouderenbeleid. “Maar er moet nog veel gebeuren. Ik zie nog te vaak dat ouderen noodgedwongen naar een verzorgingshuis gaan, terwijl ze makkelijk thuis hadden kunnen blijven wonen, met minder middelen”, aldus Jorritsma.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top