ACTUEEL

Focus op prestatie geeft verpleegkundige meer stress

De mate waarin verpleegkundigen stress ervaren, hangt mede af van de werkgever. Hoe meer de leiding gericht is op presteren en taken, hoe groter de kans op stresssymptomen. Dat blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het NIVEL, AMC en CEG/RVZ in het International Journal of Nursing Studies.

Stress en dilemma's

De onderzoekers bekeken alleen situaties die in de zorg dagelijks voorkomen; dilemma’s waar verpleegkundigen mee geconfronteerd worden in hun werk. Daarbij onderzochten zij wanneer deze situaties stresssymptomen opleveren, zoals gevoelens van frustratie, gespannenheid en irritatie. Uit het onderzoek blijkt dat een prestatiegerichte leiderschapsstijl, hoge tijdsdruk en weinig overlegmogelijkheden in het team meer kans op stress geven. Veel stress kan resulteren in ontevredenheid over het werk, vervroegd uittreden en personeelsverloop.

Coachen

Dilemma’s die verpleegkundigen tegenkomen zijn bijvoorbeeld het niet eens zijn met het beleid van de arts (ik moet morfine toedienen, maar dat lijkt me helemaal niet nodig). Of een verzorgende moet bij een patiënt steunkousen aantrekken. De man heeft net zijn vrouw verloren en wil daar eigenlijk over praten, maar de volgende patiënt zit al te wachten. Hoe meer de leiding gericht is op presteren en taken, hoe zwaarder deze situaties voor verpleegkundigen en verzorgenden wegen. Leidinggevenden in de zorg zouden hierop moeten letten, stellen de onderzoekers. NIVEL-onderzoeker Anke de Veer: “Een meer coachende stijl van leidinggeven past beter bij het werk van professionals en dus ook bij verpleegkundigen en verzorgenden.”

Intercollegiaal overleg

Anke de Veer: “Uit ons onderzoek blijkt dat het belangrijk is dit soort belastende situaties met collega’s te bespreken. Aandacht voor elkaar, zorgzaamheid niet alleen voor patiënten, maar ook voor collega’s, helpt stress te verminderen. Voldoende tijd voor intercollegiaal overleg is daarom belangrijk. De zorg kan gemotiveerde krachten goed gebruiken en we moeten ervoor waken dat door stress in het werk goede mensen de zorg verlaten.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Waling-Huijsen

22 oktober 2012

Dat stress veel minder speelt als er andere werkomstandigheden zijn wordt getoond bij 'De groene weiden', het project van Osira Amstelring. De medewerkers hebben één opdracht en dat is goede zorg bieden. Zij bepalen met elkaar in het team wat dat dan moet zijn, wie dat gaat doen, enz. Er wordt aan hen gevraagd wat zij nodig hebben om dit zo goed mogelijk te kunnen doen.
Uit wat de verzorgenden en verpleegkundigen nu aangeven zal volgen hoe de organisatie er uit moet zien om de voorwaarden voor het leveren van goede zorg op de juiste manier te scheppen. Het proces is nog volop in gang, maar de moeite waard om te volgen wat hier uit komt.

Peter Koopman

22 oktober 2012

Tel daarbij een meewerkend leidinggevende en dan is zowel de coach als consulentrol direct aanwezig. Een goede ontwikkeling als men geen zelfsturende teams durft in te voeren.

Top