Tech

Westfriesgasthuis onderscheiden als koploper EPD

Het Westfriesgasthuis heeft een prestigieuze onderscheiding gekregen voor de verregaande automatisering van patiëntendossiers. Het ziekenhuis is gevalideerd voor de zogenaamde Stage 6 EMRAM Award van HIMSS Analytics Europe (HAE).

De HAE spreekt in het rapport over een hoogtepunt als het gaat om ‘de integratie van vele klinische protocollen en zorgpaden, dat als een Best Practice-voorbeeld kan dienen voor andere Europese ziekenhuizen. Dit heeft het ziekenhuis voor een groot deel te danken aan een indrukwekkende mate van structuur in de klinische informatie’.

Geïntegreerde automatisering

Het Westfriesgasthuis werkt samen met ChipSoft, ontwikkelaar en leverancier van het ziekenhuisinformatiesysteem/EPD CS-EZIS.Net.  Samen optimaliseren ze het systeem dat als doel heeft de kwaliteit en veiligheid van zorgprocessen verder te verbeteren.

Nic Kaldenbach, manager ICT: “Dankzij de continue optimalisering van de functionaliteit van de EPD’s van ChipSoft kunnen alle diagnostiek, onderzoeken en verslaglegging digitaal worden verwerkt. Dat heeft als positief gevolg dat (onderzoeks)resultaten sneller beschikbaar zijn en vanaf elke geautoriseerde werkplek benaderbaar zijn. Daarnaast voorkomt het onjuistheden, zoals dubbel ingevoerde gegevens en overschrijffouten door onleesbare handschriften.”

EMRAM

EMRAM staat voor Electronic Medical Record Adoption Model en is een classificatieschaal van Himss Analytics Europe die bestaat uit 8 stadia (0 t/m 7) die aangeven hoe ver een ziekenhuis is in de automatisering en integratie van elektronische patiëntendossiers en in hoeverre de ICT bijdraagt aan de kwaliteit en veiligheid binnen ziekenhuizen. Stage 7 is hierbij het hoogst haalbare niveau is en stage 0 het laagste niveau.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top