ACTUEEL

Verslaafde verpleegster steelt morfine

Een 53-jarige verpleegster heeft vorig jaar behoorlijke hoeveelheden morfine en slaapmiddelen gestolen bij woonzorgcentrum Zuiderhout in Teteringen (Noord-Brabant). Ze heeft dat toegegeven aan onder meer de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die een tuchtklacht tegen de verpleegkundige indiende. De inspectie wil dat de verpleegster haar werk alleen nog mag hervatten onder strikte voorwaarden.

De inspectie zegt dat de verpleegster vanaf 2003 bij diverse opdrachtgevers is weggestuurd vanwege verslavingsproblemen. Ze verscheen bijvoorbeeld dronken op haar werk. In totaal vier opdrachtgevers vermoedden dat ze uit de medicijnkast stal.

Behandeling

De zelfstandig verpleegkundige legde maandag aan het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg uit dat ze veel uren werkte en dat alleen kon volhouden met middelen. Na de ontdekking van de diefstal heeft ze niet meer als verpleegster gewerkt en heeft ze zich laten behandelen voor haar verslaving. Ze zegt nu niet meer verslaafd te zijn en wil weer aan het werk.

De inspectie wil als voorwaarde bijvoorbeeld dat ze alleen in teamverband op een afdeling mag werken en niet in de nachtdienst en dat ze haar opdrachtgevers informeert over haar verleden. (ANP)

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Wijntjes

23 oktober 2012

Verpleegster is een titel die al vele jaren geleden is vervangen door de titel Verpleegkundige. Je hebt (nu nog) verpleegkundigen opgeleid op niveau 4 (MBO) en niveau 5 (HBO). Na 2020 worden alle verpleegkundigen op HBO niveau opgeleid. Het beroep verpleegkundige kent een titelbescherming. Wanneer gaan de media deze officiële titel nu eindelijk eens overnemen?

Familie

23 oktober 2012

De IGZ praat alles goed!

J. Den Engelsman

23 oktober 2012

Probleem hier is dat de vorige werkgevers van deze mevrouw geen duidelijke norm hebben gesteld. ze hadden aangifte moeten doen van de verdenking van diefstal. Als deze mevrouw veroordeeld was geweest, was er geen VOG geweest en had haar nieuwe werkgever eerder op de hoogte kunnen zijn van haar verslaving.
Wanneer geen norm wordt gesteld is niet aan iedereen duidelijk dat het wegnemen/gebruiken van medicatie of wat dan ook gelijk staat aan diefstal !
Als iets vaak genoeg gebeurt en er wordt niets tegen gedaan, wordt het vanzelf regel.

Anoniem

23 oktober 2012

Lijkt me gek dat zij het niet kin weten. Staat in de beroepscode.

R. Zet

23 oktober 2012

Er zijn door de betreffende verpleegkundige behoorlijke hoeveelheden morfine en slaapmiddelen gestolen bij woonzorgcentrum Zuiderhout in Teteringen (Noord-Brabant). Ik vraag mij ten eerste af wat voor een voorraad morfine en slaapmiddelen daar in godsnaam staat als er al gesproken wordt over een behoorlijke hoeveelheid gestolen morfine en slaapmiddelen! Is daar nog een van de ouderen wakker of hebben ze daar iedere dag een pyamadag? Verder is er blijkbaar totaal geen controle op de voorraad en kan men dus zijn of haar verslaving goedkoop bekostigen via de zorgverzekeraar. Aanpakken dat bestuur daar en de verpleegkundige een wandelkaart voor het leven meegeven...

Top