ACTUEEL

VGZ zet nieuwe prijsvechter in de markt

Zorgverzekeraar VGZ zet met het nieuwe label Bewuzt een nieuwe prijsvechter in de zorgverzekeringsmarkt. Als eerste zorgverzekering in Nederland biedt Bewuzt no claim-kortingen op het aanvullende pakket.

VGZ zegt met het nieuwe label tegemoet te komen aan de onvrede onder verzekerden over brede en dus dure aanvullende pakketten. VGZ constateert dat steeds minder mensen om deze reden voor een aanvullend pakket kiezen.

Kostenbewustzijn

Bij de nieuwe zorgverzekering Bewuzt kunnen verzekerden kiezen uit losse aanvullende zorgopties.  Het gast daarbij ondermeer om extra opties als fysiotherapie, tandheelkunde of zorg in het buitenland. Bovendien kunnen verzekerden die wel aanvullend verzekerd zijn, maar uiteindelijk geen gebruik maken van het aanvullende zorgaanbod een no claim-korting krijgen. Bewuzt hoopt daarmee het kostenbewustzijn van verzekerden te stimuleren: ze kunnen kiezen of ze een beroep doen op de aanvullende verzekering of zelf betalen en daarmee de no claim behouden.

Korting

Bij autoverzekeringen is het no claim-principe gemeengoed. Voor zorgverzekeringen is het een noviteit. De no claim-korting van Bewuzt kan oplopen tot 40 procent. Wel is het zo dat de no claim niet afgaat van de al betaalde premie, maar pas in het nieuwe jaar verzilverd kan worden als korting op de nieuwe premie.    

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top