ACTUEEL

UMC St Radboud opent centrum in Lent

Academisch gezondheidscentrum Thermion in Lent opent donderdagmiddag haar deuren. Het centrum is een samenwerkingsverband van diverse zorgverleners waaronder het UMC St Radboud. Het centrum zorgt ervoor dat mensen bij één loket kunnen aankloppen voor hulp en begeleiding op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid.

"Door concreet invulling te geven aan de door iedereen zo gewenste zorg in de wijk, ontstaat betere integrale en transmurale zorg”, meldt het UMC St Radboud in een persverklaring. “De uitgangspunten van deze geïntegreerde aanpak sluiten goed aan bij de plannen van de gemeente Nijmegen, die in Nijmegen-Noord met sociale wijkteams het zorgaanbod probeert te regelen voor mensen die hier zelf niet meer uitkomen.”

"Thermion wordt bestuurd door een vereniging van zorgaanbieders. Het UMC St Radboud is een van de leden en bestuurt ook mee", zegt projectleider Sietske Grol. Het ziekenhuis is hoofdhuurder van het pand waarin Thermion is gevestigd. Deelname in Thermion biedt het UMC St Radboud een proeftuin voor zorginnovaties. Ook de inzet van expertise van het ziekenhuis in de eerstelijn is een van de drijfveren, aldus Krol.

Samenwerking

In Thermion zijn onder meer huisartsen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten Cesar, een apotheek, psychologen en kinderpsychologen, logopedisten, verloskundigen en thuiszorg gevestigd. Het centrum werkt behalve met het UMC St Radboud samen het centrum voor Jeugd en gezin, de GGD, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, maatschappelijk werk. Een voorbeeld van de transmurale samenwerking is de directe lijn tussen Thermion en de afdeling Verloskunde van het Radboud. Verder kunnen via een beveiligde televerbinding (FaceTalk) specialisten in het Radboud worden geraadpleegd. Ook heeft Thermion een operatiekamer voor kleine ingrepen.

Leerwerkplaats

Thermion is ook een leerwerkplaats voor aanstaande dokters en paramedici in opleiding. Deze leerwerkplaats wordt gecreëerd in nauwe samenwerking met afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en het Instituut Paramedische Studies van de HAN.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Van Gerwen & Kinkelaar - afd ELG UMc St Radboud

25 oktober 2012

Nog in aanvulling op vorig bericht (weet niet of dat verzonden is danwel afgebroken).

De kop van bovenstaand item dekt niet de lading (zie ook persbericht dat eerder door Freek Kinkelaar aan u is verzonden). UMC St Radboud is nauw verbonden aan Academisch gezondheidscentrum Thermion (vandaar ook de term Academisch), maar Thermion is geen satelietpost van het Radboud. De kop, maar ook de eerste regel in het bericht zijn dus niet correct. Zoudt u die tekst svp willen aanpassen? Bijv:

Donderdagmiddag wordt academisch gezondheidscentrum Thermion in Lent officieel geopend. Een uniek concept waarbij vooral de nauwe samenwerking met UMC St Radboud in het oog valt. het centrum zorgt ervoor...

Willem van Gerwen / Freek Kinkelaar
afdeling Eerstelijnsgeneeskunde UMC St Radboud Nijmegen

Top