ACTUEEL

Vakbond richt pijlen op Amsta en HWW Zorg

Vakbond Abvakbabo FNV heeft zorgaanbieders Amsta en HWW Zorg een ultimatum gegeven. Hierin kondigt de vakbond acties aan als beide organisaties niet aan de eisen van de bond tegemoet komen. Het ultimatum is woensdag verstreken.

De vakbond wil harde afspraken maken over extra handen aan het bed. Daarnaast eist de bond dat Amsta en HWW Zorg flexibilisering, het inkorten van diensten en de overheadkosten terugdringen. Ook mogen bestuurders en managers voortaan maximaal een tienvoud van het minimum cao-loon verdienen. HWW Zorg moet zich bovendien openlijk uitspreken tegen een mogelijke fusie. In augustus werd bekend dat Careyn mikt op overname van HWW Zorg.     

Heropenen

Daarnaast eist de vakbond dat Amsta en HWW Zorg brancheorganisaties ActiZ en BTN oproepen om de onderhandelingen met Abvakabo FNV te heropenen. Eerder dit jaar kwamen ActiZ en BTN een nieuwe cao voor de verzorging, verpleging en thuiszorg overeen met werknemersorganisaties. Deze cao is door de Abvakabo FNV afgewezen. Met acties door het hele land probeert de vakbond sindsdien om de cao te torpederen en de eigen eisen alsnog te bewerkstelligen.  

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hans

29 oktober 2012

Zucht!

Top