ACTUEEL

Twee locaties Emergis onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ ) heeft twee locaties van Emergis in Goes en Middelburg onder verscherpt toezicht geplaatst. De IGZ constateert risico’s op onverantwoorde zorg op de twee locaties waar methadon wordt verstrekt.

Bij een eerder bezoek bleek een aantal zaken met betrekking tot de Opiumwet en medicatieveiligheid niet aan de eisen te voldoen. Ook was de inrichting van en de werkwijze in de ruimte waar methadon werd verstrekt niet in orde. De raad van bestuur van Emergis heeft vervolgens een verbeterplan opgesteld.

Onvoldoende verbetering

Bij een bezoek in oktober 2012 constateerde de IGZ dat het verbeterplan van Emergis niet voldoende aantoonbare structurele verbeteringen in de kwaliteit en veiligheid heeft opgeleverd. Zo ontbreken bijvoorbeeld actuele en volledige medicatieoverzichten. Het verscherpt toezicht geldt voor maximaal drie maanden.

Serieus

Het oordeel van de IGZ is bij de raad van bestuur en de directeuren van Emergis hard aangekomen. Emergis neemt de geuite kritiek van de Inspectie uiterst serieus. In een brief aan de Inspectie laat de raad van bestuur weten wat het plan van aanpak is om per 1 december a.s alsnog aan de gestelde normen te voldoen. Zo wordt onder andere de vloeibare methadon vervangen door tabletten om zo onzorgvuldigheid bij het verstrekken tegen te gaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top