ACTUEEL

Topinkomens nu echt aan banden

In de (semi)publieke sector mogen met ingang van het komende jaar geen salarissen meer worden afgesproken die hoger zijn dan 130 procent van het salaris van een minister. Daarmee heeft de Eerste Kamer dinsdag ingestemd.

Het is het resultaat van 10 jaar werk door een commissie, een stoet van ministers van verschillende partijen en de Tweede Kamer. Ook komt de ontslagvergoeding op maximaal 75.000 euro en wordt een verbod ingevoerd op bonussen, winstdelingen en andere vormen van variabele beloning.

Verder omlaag

Het nieuwe kabinet wil de bezoldiging van topfunctionarissen in de publieke en semipublieke sector nog verder aan banden leggen tot een maximumbedrag gelijk aan een ministerssalaris. Wel is het in de nieuwe plannen mogelijk om onder niet nader gespecificeerde omstandigheden uitzonderingen te maken op de nieuwe norm. De wet die dinsdag is aangenomen, kan niet zomaar met deze nieuwe bepalingen worden aangevuld. (ANP/Skipr)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

14 november 2012

in de toekomst zullen managers in de zorg weer uit de zorg zelf komen omdat de salarissen niet meer hoger zijn dan in andere sectoren. Die toekomstige managers zullen ook weer begrijpen wat wij doen en waarom. Daar zal de zorg niet slechter van worden.

van der Leest

19 november 2012

goed nieuws! Well done.

Top