ACTUEEL

IGZ sluit afdeling cardiologie Ruwaard van Putten

De afdeling cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is dinsdag per direct gesloten. Dat is gebeurd op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Een woordvoerster van het ziekenhuis heeft woensdag een bericht daarover in het AD bevestigd. Aanleiding voor de maatregel is een onderzoek naar hoge sterftecijfers op de afdeling in 2010. Om hoeveel sterfgevallen het gaat, wilde de woordvoerster niet zeggen, maar in een verklaring meldt het ziekenhuis dat het aantal 'boven het landelijk gemiddelde' lag. Momenteel wordt onderzocht hoe dit kwam.

Maasstad

De zes patiënten die op de hartafdeling lagen, zijn naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. De vier cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zullen tot nader order nog wel spreekuur houden op de polikliniek (onderzoek en diagnose). Dat gebeurt dan wel onder verantwoordelijkheid van het Maasstad Ziekenhuis, aldus de woordvoerster.

De inspectie heeft nog geen verscherpt toezicht ingesteld bij het ziekenhuis. De raad van bestuur van het Ruwaard van Putten ziekenhuis heeft opdracht gegeven voor nader, aanvullend onderzoek. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Peltenburg

14 november 2012

Daar schrik ik dan wel van, dat het twee jaar aan onderzoek van de igz vergt voor dat er zon maatregel genomen wordt. Hoe zit het dan met de patienten die op die afdeling zijn overleden in 2011 en 2012? Moeten de nabestaanden zich daar zorgen om maken?

Anoniem

14 november 2012

Als hoge sterftecijfers een reden zijn om een ziekenhuis te sluiten waarom is het Erasmus MC dan nog open?

Top