ACTUEEL

MSD strikt Bijlo in strijd tegen rivierblindheid

MSD strikt Bijlo in strijd tegen rivierblindheid

De blinde cabaretier Vincent Bijlo is door farmaceutisch bedrijf MSD benoemd tot ambassadeur in de strijd tegen rivierblindheid.

Bijlo: “Het is al vrij lastig om blind te zijn in Nederland. Ik moet er niet aan denken hoe het is om als blinde door het leven te moeten gaan in een ontwikkelingsland. Door ambassadeur te worden draag ik graag een steentje bij om deze nare ziekte een halt toe te roepen.”

Rivierblindheid 

Rivierblindheid is wereldwijd de meest voorkomende soort blindheid die door infecties wordt veroorzaakt. In Afrika wordt de infectie meestal verspreid door de beet van een vlieg die langs rivieroevers leeft. MSD zet zich in om de ziekte uit te roeien door het medicijn Mectizan gratis te verstrekken. Dit doet het via het Mectizan Donatie Programma (MDP) dat dit jaar 25 jaar bestaat.

Medicijn

Het medicijn Mectizan voorkomt jaarlijks bij circa 40.000 mensen in Afrika, Latijns- Amerika en Jemen blindheid. MSD meldt het medicijn gratis te blijven verstrekken tot de ziekte geheel is uitgeroeid. De enige fabriek ter wereld waar Mectizan wordt gemaakt staat in Den Haag. Dit jaar produceert MSD 700 miljoen tabletten en in 2015 is de verwachting meer dan 1 miljard.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 november 2012

Gaat Bijlo waarschuwen voor rivierblindheid? In Nl. of in Afrika, Latijns- Amerika en Jemen? Of gaat hij het enige beschikbare, gratis medicijn promoten? Waarom?
Of gaat hij de naam MSD wat opkrikken en de farmabranche wat positiever belichten? Zeg dat dan gewoon in plaats van flauwekultitels als 'ambassadeur in strijd tegen rivierblindheid' te verzinnen. Of is dit weer teveel wantrouwen? Ben benieuwd wat er in braille staat in dat contract van hem.

paulus

5 december 2012

kleine correctie, die fabriek staat in Haarlem, niet den haag

Top