ACTUEEL

Johan Zoutberg nieuw bestuurslid KNOV

Johan Zoutberg is op 16 november 2012 gekozen tot nieuw bestuurslid van de KNOV, beroepsorganisatie van verloskundigen. Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering. Zoutberg neemt in het bestuur de plek over van Marianne Wigbers wiens zittingstermijn van drie jaar is beëindigd.

Zoutberg heeft veel bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg, public health en het maatschappelijke veld. Hij begon zijn carrière als maatschappelijk werker in Amsterdam. Daarna heeft hij zijn werkervaring op leidinggevend en bestuurlijk gebied uitgebreid als regionaal manager in de thuiszorg, divisiemanager bij een ziekenhuis in Zaanstad, GGD-directeur in Noord-Holland en bestuurder bij welzijnsorganisatie Cardanus. Zijn kennis en ervaring wil hij inzetten om de verloskundigen in Nederland goed op de kaart te zetten.

Bestuur KNOV

Het bestuur van de KNOV zegt bewust te hebben gekozen voor een niet-verloskundige als bestuurslid. “Iemand met affiniteit met de sector, bestuurlijke ervaring, een frisse blik van buitenaf en met een breed eerstelijns netwerk. Dit als aanvulling op de verloskundigen die op dit moment in het bestuur zitten.”  In de statuten van de KNOV is verankerd dat minimaal de helft plus een van het bestuur, inclusief de voorzitter, verloskundige moet zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top