ACTUEEL

Skipr-lezers zetten kaarten op CZ-topman

Skipr-lezers zetten kaarten op CZ-topman

De lezers van Skipr hebben bestuursvoorzitter Wim van der Meeren van zorgverzekeraar CZ aangewezen als invloedrijkste beslisser in de zorg. Van der Meeren behaalde ruim 10 procent van de meer dan duizend stemmen die in het kader van de publiekslijst Skipr 99 X zijn uitgebracht.

Bestuursvoorzitter Diana Monissen van zorgverzekeraar De Friesland is met iets meer dan 5 procent van de stemmen goed voor een tweede plek in de Skipr 99 X. De top tien wordt vol gemaakt door achtereenvolgens Pauline Meurs (voorzitter ZonMW), Roelof Konterman (voorzitter divisie zorg Achmea), Jos de Blok (directeur Buurtzorg Nederland), Loek Winter (bestuursvoorzitter MC Groep), André Rouvoet (voorzitter ZN), Roger van Boxtel (bestuursvoorzitter Menzis), Marcel Levi (bestuursvoorzitter AMC) en Wilna Wind (directeur NPCF). De complete lijst vindt u hier.

Uitgesloten

Hoewel op grond van hun formele machtspositie uitgesloten van deelname aan de Skipr 99 X werden minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn met respectievelijk 3 en 2,5 procent van de stemmen veel genoemd. Ook VWS-topambtenaar Leon van Halder, bestuursvoorzitter Theo Langejan van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de nieuwe inspecteur-generaal voor de volksgezondheid Ronnie van Diemen kregen een substantieel aantal nominaties. In totaal nomineerden de lezers van Skipr ruim driehonderd personen voor een plek op de Skipr 99 X.

Betrokkenheid

De Skipr 99 X verschijnt separaat van de reguliere netwerklijst van beslissers en beïnvloeders die Skipr ieder jaar uitbrengt. Anders dan de Skipr 99 is de publiekslijst direct gebaseerd op het oordeel van de lezers. Met het uitbrengen van een interactieve spiegellijst wil Skipr  Daarnaast hoopt Skipr met de lijst de publieke betrokkenheid bij governancekwesties in de zorg te versterken. De complete Skipr 99 X leest u hier.

Sluitingstijd

De stemprocedure voor de Skipr 99 X is maandagnacht voortijdig gestaakt. Oorspronkelijk zou de digitale stembus tot dinsdag 11 december 12.00 uur open blijven. De sluitingstijd is vervroegd na sterke aanwijzingen dat er rond één van de genomineerden een geautomatiseerd script werd ingezet. De betreffende genomineerde is naar aanleiding hiervan van verdere deelneming uitgesloten.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top