ACTUEEL

Huisartsen blazen kort geding schakelpunt af

De landelijke vereniging van praktijkhoudende huisartsen VPHuisartsen heeft het kort geding tegen vier grote verzekeraars ingetrokken. De verzekeraars zien af van de contractuele ‘inspanningsplicht’ voor huisartsen om patiënten mee te laten doen met het landelijk schakelpunt (LSP).

De inspanningsplicht was voor VPHuisartsen onaanvaardbaar. Volgens de vereniging is communicatie via het schakelpunt “onveilig en riskant”. Nu verplichte deelname van de baan is, vindt de vereniging een rechtsgang niet meer nodig. Toch blijft het bestuur bezorgd over de wijze waarop het LSP wordt uitgerold. “Er is sprake van een enorme doorzettingsmacht aan de kant van partijen die in de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) deelnemen en van zorgverzekeraars”, aldus VPHuisartsen in MedNet.

Uitstel

Om deze reden houdt VPHuisartsen verdere juridische opties open. Vooralsnog geven de praktijkhoudende huisartsen de VZVZ, het samenwerkingsverband van belangenorganisaties dat het EPD nieuw leven moet inblazen, drie maanden de tijd om het LSP te verbeteren. Mocht er na die tijd niets veranderd zijn aan de beveiliging van persoonsgegevens dan zal de vereniging alsnog juridische stappen nemen.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top