ACTUEEL

Radiologen ruzieden om commerciële activiteiten

De maatschap radiologie van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen heeft jarenlang gedisfunctioneerd. Dit meldt Medisch Contact op basis van een intern onderzoek van het ziekenhuis.

Volgens Medisch Contact raakten de onderlinge verhoudingen langdurig verstoord door commerciële nevenactiviteiten van enkele radiologen. De spanningen begonnen nadat vijf radiologen in 2005 hun eigen diagnostisch centrum DiaSana in Mill oprichtten. Volgens twee niet-deelnemende radiologen hielden hun ondernemende collega’s zich niet aan de afspraken rond de nevenactiviteiten.

Wantrouwen

Een onderzoek in opdracht van de raad van bestuur bracht de volle omvang van de onenigheid aan het licht. “Het onderlinge klimaat wordt gekenmerkt door wantrouwen, onveiligheid, verdeeldheid en gebrek aan communicatie”, citeert Medisch Contact de onderzoekscommissie.

Afkoopsom

Ook was er blijkens de berichtgeving van Medisch Contact geen investeringsplan met mogelijk fnuikende gevolgen voor de kwaliteit van radiologie. De houding van één radioloog wordt door de commissie als ‘manipulatief, splijtend en destructief voor de maatschap’ getypeerd. In een eerder bericht meldde Medisch Contact dat de betreffende radioloog voor de rechter een vertreksom van 5 miljoen euro eiste. Zijn vertrekt kostte het CWZ uiteindelijk drie ton.

Problemen opgelost

Volgens het CWZ zijn de problemen binnen de maatschap inmiddels de wereld uit. Anonieme bronnen laten zich tegenover Medisch Contact anders uit.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mielekamp

13 maart 2013

Ikzelf ben in 2010 verkeerd gediagnosticeerd door een cwz radioloog, ben nieuwsgierig of er meerdere mensen zijn. dit omdat ik weet dat een vriendin van mij ook uit Nijmegen verkeerd gediagnosticeerd is. Wel erg toevallig. dus oproep om mensen zich te laten melden, groet

Top