ACTUEEL

Cardiologen Admiraal de Ruyter onder toezicht

De cardiologen van het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Zeeland komen onder supervisie van de afdeling cardiologie van het Amphia Ziekenhuis in Breda. De raad van toezicht van het Admiraal de Ruyter heeft daarover afspraken gemaakt met het Bredase ziekenhuis, zo meldde een woordvoerder van het Zeeuwse ziekenhuis. Ook zijn binnen het ziekenhuis vanaf begin volgend jaar twee nieuwe cardiologen als waarnemer aangesteld. De supervisie geldt vooralsnog voor een periode van 3 tot 6 maanden.

Het gaat om zes cardiologen die werken op de vestigingen in Vlissingen en Goes. Aanleiding is volgens de zegsman niet het individuele functioneren van de artsen maar hoe ze onderling als groep functioneren. Ook was er een probleem met de controle van de hartbewakingsmonitoren, door een interne verhuizing van afdelingen. Dat is inmiddels opgelost. Voor zover bekend hebben de problemen niet geleid tot meer sterfgevallen, zegt het ziekenhuis.

Kwaliteitsonderzoek

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) kaartte de kwestie aan na herhaald kwaliteitsonderzoek in het ziekenhuis en adviseerde het ziekenhuis hulp te zoeken bij een groter ziekenhuis. Volgens Martin Schalij, voorzitter van de NVVC, moest de kwaliteit van de zorg omhoog om de veiligheid van patiënten te kunnen waarborgen. Volgens hem hebben de problemen met de samenwerking te maken met het feit dat het Admiraal de Ruyter een fusieziekenhuis is. Op 1 januari 2010 fuseerden het Ziekenhuis Walcheren en de Oosterscheldeziekenhuizen. De problemen spelen al sinds dat moment; begeleiding mocht niet baten, aldus het ziekenhuis.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is geïnformeerd en inmiddels betrokken bij het verbeterplan, aldus de voorzitter van de NVVC. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 december 2012

De Admiraal verliest binnen 2 maanden haar zelfstandigheid ala Ruwaard , er is alleen geen ZKH beschikbaar voor de overname , wat een gerommel in Zeeland

Anoniem

23 december 2012

Waar baseert u dat op Anoniem?

Top