ACTUEEL

Klant waardeert kleine en regionale zorgverzekeraar

ONVZ Zorgverzekeraar is volgens klanten de beste zorgverzekeraar van Nederland. Dit concludeert vergelijkingssite ZorgKiezer.nl op basis van eigen onderzoek. De verzekeraar uit Houten scoort overall een 8,2, terwijl verzekeraars gemiddeld een 7,3 krijgen.

Het hoge cijfers dankt ONVZ volgens Wouter Heuvelink van ZorgKiezer aan het feit dat “ONVZ heel bewust werkt aan de kwaliteit van de dienstverlening. Dat werpt nu zijn vruchten af en wordt door de consument nadrukkelijk gewaardeerd”. De zilveren award gaat naar Stad Holland Zorgverzekeraar uit Schiedam (8,0) en de bronzen award naar De Friesland Zorgverzekeraar uit Leeuwarden (7,9).

Persoonlijke benadering

Volgens Zorgkiezer is het opvallend dat kleine en regionale zorgverzekeraars over het algemeen beter scoren dan grote verzekeraars. In de top 10 beste zorgverzekeraars staan zeven kleine of regionale zorgverzekeraars. “In een tijd waarin verzekeraars steeds groter worden, blijven consumenten de kleine verzekeraars het meest waarderen”, aldus Heuvelink. “Persoonlijke benadering is voor klanten belangrijk. Grote verzekeraars kunnen hier nog van leren.”

Internetlabels

Op het gebied van online zorgverzekeringen scoort Ditzo volgens ZorgKiezer het beste met een score van 7,5. Online zorgverzekeraars scoren verrassend beter dan veel grote zorgverzekeraars. Met een 7,6 is Ditzo de beste online zorgverzekeraar. FBTO is tweede met een 7,5. CZ Direct derde met ook een 7,5. Online zorgverzekeraars scoren in de uitslag verrassend beter dan veel grote zorgverzekeraars. Zo scoort Anderzorg, onderdeel van Menzis, beter dan Menzis zelf. Idem scoort het internetlabel CZ Direct beter dan CZ. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top