ACTUEEL

Groot-Brittannië wil database kindermishandeling

De Britse overheid wil in de strijd tegen kindermishandeling een nationale database oprichten. Vanaf 2015 moeten alle kinderen die op de afdeling spoedeisende hulp van ziekenhuizen terechtkomen of bij huisartsposten via dit informatiesysteem worden geregistreerd. Dat meldden Britse media donderdag.

Artsen en verpleegkundigen kunnen de database raadplegen om na te gaan of een kind in een bepaalde periode vaker de spoedeisende hulp heeft bezocht, een indicatie voor mogelijk misbruik of verwaarlozing.

Sneller geïdentificeerd

Minister Dan Poulter (Gezondheidszorg) verwacht dat misbruikte en verwaarloosde kinderen hierdoor sneller kunnen worden geïdentificeerd. Daarmee kunnen levens worden gered, zei hij tegen de krant The Guardian.

In Nederland bestaat een dergelijk nationale database niet. In het verleden is daar wel voor gepleit door deskundigen op het gebied van kindermishandeling. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

2 januari 2013

kinderen die in een instelling woonen worden in de instelling mishandeld ,wandt de kinderen worden eerst in de holding gelegt als de kinderen niet luisteren doen en niet een beleiding doet het kind in de holding leggen maar vier beleiding tegen een kind en daarna doet de beleiding het kind in de isoleercel gezet worden lukt het niet dan doet de beleiding de politie bellen en de politie doet het kind als een criminel behandelen wandt jeugdzorg en william schrikker de kinderen bij de ouders weg hallen wandt wsg en bjz krijgen geld voor elk kind die wsg en bjz bij de ouders weg hallen en ook bonus punten krijgen wsg bjz ervoor dus het geld is belangrijk dan dat het kind veilig woondt wandt de kinderen die onder de wsg en bjz zitten worden ook seksueel misbruik wandt wsg voogd en bjz voogd kijk ook niet naar de veilig heid van de kinderen

Top