ACTUEEL

VUmc geeft dossier toch volgende week al

Het VUmc geeft een nabestaande toch vervroegd inzage in het onderzoeksrapport over haar overleden vader. Dat meldde het ziekenhuis vrijdagmiddag. Eerder gaf het hospitaal geen gehoor aan het dringende verzoek van de Nationale ombudsman om daar niet mee te wachten tot half januari.

“Die afspraak voor inzage en persoonlijke toelichting kon eigenlijk niet eerder, omdat de betrokken professoren Chris Polman en Frans Corstens tot die tijd beurtelings vakantie hebben," aldus een woordvoerder van het VUmc. Corstens is nu echter bereid om zijn vakantie te onderbreken om volgende week woensdag of donderdag het dossier te laten zien aan de nabestaande. “Komende maandag spreekt het ziekenhuis de exacte dag en tijd met haar af.”

De nabestaande stapte naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) toen ze dacht dat het overlijden van haar vader mogelijk had kunnen worden voorkomen. Het ziekenhuis moest de zaak opnieuw bestuderen van de IGZ en kwam eind november met een rapport. Toen de vrouw daar half december naar vroeg maar het pas half januari zou kunnen inzien, vroeg ze de ombudsman om hulp. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 januari 2013

En weet je wat het ergste is. Als je zorg nodig hebt, is iedereen ook op vakantie. Vakantie van de arts gaat voor goede zorg.

Top