ACTUEEL

Novo Nordisk benoemt nieuwe manager Nederland

Novo Nordisk benoemt nieuwe manager Nederland

Farmaceutisch bedrijf Novo Nordisk heeft Sanne Groenemeijer per 1 januari 2013 benoemd tot General Manager van Novo Nordisk B.V. in Nederland. Hij volgt Erik Lommerde op, die vanaf dan de functie Vice President Novo Nordisk Spanje & Portugal vervult.

Loopbaan Groenmeijer

Groenemeijer was voor zijn nieuwe aanstelling Sales Director Diabetes Care bij Novo Nordisk B.V. Voordat hij in maart 2010 bij Novo Nordisk in dienst kwam, bekleedde hij gedurende tien jaar verschillende functies bij andere farmaceutische bedrijven. Hierdoor heeft hij veel kennis van de farmaceutische branche, meldt de organisatie.

Diabetes

Groenmeijer focust zich in zijn nieuwe functie met name op diabetes, meldt Michael Gøtzsche, Regional Vice President Northern & Central Europe bij Novo Nordisk: “Sanne beschikt niet alleen over sterke leiderschapskwaliteiten en een brede kennis van de markt, maar hij heeft ook een sterke focus op en grote betrokkenheid bij de visie van Novo Nordisk, die we hebben vormgegeven in ons Changing Diabetes-programma.” Gøtzsche zegt dat Groenmeijer “een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verwezenlijking van onze missie, namelijk het veranderen van de toekomst van diabetes en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met diabetes.” Groenemeijer heeft zelf diabetes type 1.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top