ACTUEEL

Huisarts uit BIG-register geschrapt om communicatie

Een 59-jarige huisarts uit Enschede wordt geschrapt uit het BIG-register. Dat heeft het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle bepaald. Aanleiding is een klacht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De huisarts schiet structureel tekort in de bejegening van en communicatie met patiënten en collega’s als gevolg van psychiatrische problemen. Het schrappen uit het BIG-register gaat nog niet direct in, omdat de man nog in hoger beroep kan gaan. Dat meldt MedNet.

Communicatie

De tuchtrechter in Zwolle vindt het niet langer verantwoord dat de man als arts werkzaam is. Deze ligt al twintig jaar onder vuur door de manier waarop hij met patiënten communiceert en de samenwerking met collega’s. De huisarts was in 2001 gestopt met zijn praktijk in Noord-Holland na een conflict met collega’s in de regio. Sindsdien werkte hij als waarnemer op diverse plekken. Er bleven echter klachten van patiënten binnenkomen. 

Psychiatrische problemen

De man kampt met psychiatrische problemen. Hij zou een persoonlijkheidsproblematiek met narcistische en ook licht achterdochtige kenmerken hebben volgens een van de psychiaters die hij heeft geraadpleegd. Dat meldt Mednet. Hoewel de huisarts daarvoor wel steeds hulp heeft gezocht is het volgens het tuchtcollege gezien de diagnose niet verwonderlijk dat verbetering is uitgebleven.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hoek

14 januari 2013

Dit artikel is al bijna 1200 keer bekeken!

Met het geval Steur op het netvlies lijkt het wel een beetje ramptoerisme om te kijken wie er nu toch weer uit het BIG-register wordt geschrapt. Of is de dreiging van de europese zwarte lijst reden tot zorg onder medici?

Top