ACTUEEL

Zwolse werkafspraken leiden tot snelle diagnose

De werkafspraken tussen Zwolse huisartsen en medisch specialisten van Isala klinieken leiden tot een snellere diagnose. De afspraken die in 2011 zijn gemaakt gaan over het onderzoek en de diagnose van zwellingen, de zogenaamde punctiecytologie. Onderzoek toont aan dat patiënten sneller de uitslag van hun onderzoek krijgen. Ook hoeft de patiënt minder vaak naar het ziekenhuis.

Voordelen

Elise Schutte, ten tijde van het onderzoek student Geneeskunde en inmiddels arts, heeft onder andere onderzoek gedaan naar de effectiviteit van deze werkafspraken. Schutte: “Met de nieuwe werkafspraken kun je na het bezoek aan de huisarts binnen 24 uur terecht bij de afdeling Pathologie, worden er vervolgens cellen afgenomen en krijg je binnen drie dagen de uitslag via je huisarts.” Bij constatering van kwaadaardige cellen wordt er direct een spoedafspraak bij de betreffende medisch specialist van Isala ingepland.

Kosten besparing

Daarnaast is de verwachting dat de werkafspraken een kostenbesparing opleveren voor de zorg, omdat verwacht wordt dat minder patiënten onnodig worden doorgestuurd naar een medisch specialist.

Zwolse werkafspraken

De Zwolse werkafspraken worden ontwikkeld via Medisch Coördinatie Centrum Klik door een werkgroep bestaande uit Zwolse huisartsen en specialisten van Isala.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top