ACTUEEL

Hoppener wordt divisievoorzitter zorg VGZ

Hoppener wordt divisievoorzitter zorg VGZ

Peter Hoppener wordt op 1 april 2013 divisievoorzitter Zorg bij Coöperatie VGZ als. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor de zorginkoop en zorgvernieuwing bij de zorgverzekeraar.

Hoppener (52) is momenteel werkzaam als bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek. Daarvoor was hij lid van de raad van bestuur van Altrecht GGZ. Eerder bekleedde hij directiefuncties bij Randstad Nederland, SCA Mölnlycke Nederland/Benelux en Akzo Nobel.

Uitdaging

Hoppener ziet het in zijn nieuwe functie als voornaamste opdracht om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. "In mijn tijd bij de Sint Maartenskliniek Groep heb ik geleerd dat de gezondheidszorg in Nederland van een bijzonder hoog niveau is", aldus Hoppener. "En dat niveau neemt continu toe. We kunnen steeds meer, maar tegelijkertijd wordt de zorg alsmaar kostbaarder en lastiger te organiseren. Het toegankelijk en betaalbaar houden van goede zorg is daarom een van de grootste uitdagingen waar onze samenleving nu voor staat. In mijn nieuwe rol bij Coöperatie VGZ krijg ik de mogelijkheid om hier een wezenlijke bijdrage te leveren. Daar kijk ik erg naar uit."

Herijking

Met de benoeming van Hoppener is de organisatorische herijking van VGZ voltooid. In april 2011 nam het fusieconcern bestaande uit VGZ-IZA-Trias en Univé het besluit de zorgverzekeringen en schadeactiviteiten in aparte takken te verzelfstandigen. De zorgverzekeringsactiviteiten werden gebundeld onder de naam Coöperatie VGZ. Eerder al benoemde VGZ drie nieuwe divisievoorzitters voor ondermeer ICT en commercie.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 januari 2013

Nu dat bestuurders in de zorg niet meer dan de premier kunnen verdienen zal een overstap naar een zorgverzekeraars voor velen aantrekkelijk worden.

Michel

16 januari 2013

Een echte jobhopper met leuke holle frasen en bijbehorende flauwekul.

C.P.Meerman-Hendrikse

4 juni 2013

Beste Peter,
Van harte gefeliciteerd met je benoeming bij VGZ en alsnog ook gefeliciteerd met je verjaardag op 3 juni j.l.
Met vriendelijke groet,
Elly Meerman (uit Zierikzee)

Top