ACTUEEL

Meldpunt hartpatiënten ontvangt 500 klachten

Bij Hartpatiënten Nederland hebben al zo'n 500 mensen geklaagd over cardiologen of behandelingen in het ziekenhuis. Dat liet de organisatie dinsdag weten. Daarvan gaan 250 meldingen over het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse, 70 over het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen. Ook over andere ziekenhuizen komen meldingen binnen.

Het meldpunt is in december geopend door Hartpatiënten Nederland, naar aanleiding van de onrust die is ontstaan bij de afdeling cardiologie van onder meer het Ruwaard van Putten Ziekenhuis en het Zeeuwse Admiraal de Ruyterziekenhuis.

Onnodig

Volgens Hartpatiënten Nederland waren veel klachten te voorkomen geweest als de behandelend cardioloog meer tijd aan de patiënt zou hebben besteed. De club benadrukt overigens wel dat "de meeste cardiologen in Nederland uitstekend werk leveren". (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Graafland

16 januari 2013

Het verbaast mij hoe veel aandacht de hartpatienten vereniging nederland krijgt. Met als doelstelling " We helpen u zonodig bij het vinden van de juiste medische behandeling en begeleiding; ook als die hulp juridisch dient te zijn", ben ik het wel eens, maar ik vraag mij af hoe zij de door hun beloofde hulp waarmaken.
In het bestuur zit geen medicus, de hoogste opleiding met betrekking tot gezondheidszorg is dietiste, ze zijn zelf geen hartpatienten, en sommige bestuurders melden niet eens wat voor werk of opleiding zij hebben.
Om die reden verbaas ik mij dat zij zo grote stem krijgen over de kwaliteit van de nederlandse cardiologische zorg. Op welke basis is dat gebaseerd, behalve op klachten van patienten?
Is hun kritiek wel terecht? is het terecht dat journalisten hun standpunt/mening klakkeloos overnemen?
Een beetje onderzoek hiernaar zou ik wel wenselijk achten.
Hiermee wil ik niet aangeven dat alle klachten van patienten onterecht zijn.

Top