ACTUEEL

MSD haalt band met wetenschappelijk tijdschrift aan

Farmacieconcern MSD en het Journal of the American Medical Association (JAMA) Network gaan samenwerken om de informatie op de medische informatie- en educatiewebsite van MSD – Univadis – uit te breiden en te verbeteren.

Univadis is de website voor medische educatie- en gezondheidsinformatie van MSD voor zorgverleners in 36 landen buiten de Verenigde Staten. Via de portal kunnen zorgverleners gratis kwalitatief hoogstaande, onafhankelijke en betrouwbare medische informatie vinden. Het gaat hierbij onder meer om medisch nieuws, peer-reviewed onlinecursussen en meer dan 60 duizend medische afbeeldingen. Univadis is beschikbaar in meer dan 15 talen in 36 landen over de hele wereld en heeft momenteel  1,7 miljoen geregistreerde gebruikers.

Selectie

The JAMA Network biedt toegang tot de Journal of the American Medical Association (JAMA) en negen specialistische tijdschriften van de American Medical Association (AMA). Dankzij de nieuwe samenwerking komen geselecteerde samenvattingen, artikelen en auteursvideo’s van JAMA ook via Univadis beschikbaar. De redactionele controle over de informatie die op Univadis komt te staan, komt  in handen van JAMA.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 januari 2013

Het is al vaak aangetoond dat banden tussen vooraanstaande tijdschriften en de farmacie de onafhankelijkheid van de wetenschap en tijdschriften aantast: http://www.minnpost.com/second-opinion/2010/05/ex-editor-nejm-tells-how-big-pharma-has-corrupted-academic-institutions

Onafhankelijke richtlijnontwikkeling is al vrijwel niet mogelijk.

Top